Hlavní obsah

Podezřelý z vražd tří taxikářů zůstává ve vazbě, cítí se prý nevinný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze v úterý ponechal ve vazbě muže obviněného ze tří vražd pražských taxikářů. Obsah rozhodnutí novinářům sdělila předsedkyně soudního senátu Veronika Čeplová. Podle ní trvá obava, že by se obžalovaný mohl na svobodě skrývat nebo pokračovat v páchání trestné činnosti. Muž tvrdí, že je nevinný. Na začátku září na něj státní zástupce podal obžalobu. Hlavní líčení zatím nařízeno nebylo.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý z vražd přichází k vazebnímu zasedáníVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Pětatřicetiletého obžalovaného přivedla do jednací síně tříčlenná eskorta. Při příchodu pozdravil svého právníka, na dotazy zástupců médií nereagoval. Později na otázku, zda je vinen, odpověděl "ne".

"Ten případ je velice smutný. Policie od počátku porušuje práva mého klienta. Pořizuje a hodnotí důkazy pouze v jeho neprospěch. Podávali jsme stížnosti i návrhy na doplnění dokazování, ale nebylo jim vyhověno. Z mého pohledu policie nemá přímé důkazy," uvedl před vazebním jednáním advokát obžalovaného Michal Stupka.

Usiloval v pondělí o to, aby soud obviněného propustil z vazební věznice. K muži uvedl jen to, že se situací se vypořádává těžce.

Hrozí mu doživotí

Policie muže dopadla loni v listopadu a následně ho obvinila z vraždy a nedovoleného ozbrojování. Muž byl nejprve ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost, nyní je ve vazbě. Hrozí mu 15 až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest doživotí.

Prvního mrtvého muže našla policie předloni 1. února v Lužické ulici. Dvaačtyřicetiletý muž byl několik dní pohřešovaný, v zaparkované hondě si ho nikdo nevšiml, protože měla tónovaná skla. Za stěračem byla dokonce pokuta za parkování. Muž byl zastřelen. [celá zpráva]

Další dvě těla našli v dubnu v pražské Uhříněvsi. Zprvu to vypadalo jako dopravní nehoda, až později policie oznámila, že muži byli zastřeleni.

Šlo o 26letého a 60letého muže. Pachatel si je zastavil v centru Prahy a nechal se odvézt. Starší muž jezdil Škodou Superb, mladší stříbrným renaultem. Auta se pak našla na Vinohradech. [celá zpráva]

Policie postupně během roku zveřejnila fotografie aut mrtvých taxikářů, jejich poslední cestu i možné zákazníky. Na veřejnost se dostala také pravděpodobná podoba pachatele, přesto se ho dlouho nedařilo dopadnout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám