Hlavní obsah

Vlak projel v Čerčanech na červenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Provoz vlaků v železničním koridoru mezi Prahou a Benešovem byl v pátek ráno přes dvě hodiny zastaven. Vlak společnosti Arriva, která tudy od letošního února jezdí, projel ve stanici Čerčany návěstidlem zakazujícím jízdu, sdělila mluvčí Arrivy Nikola Šeligová. Přes Čerčany vede trať pro příměstské vlaky, ale také pro rychlíky Českých drah na jih Čech. Provoz byl obnoven před devátou hodinou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že šlo o nedovolenou jízdu kolem návěstidla zakazujícího další jízdu s následným rozříznutím výhybky. Nikdo nebyl zraněn, škoda zatím není známa.

„U našeho ranního vlaku z Prahy do Benešova došlo k mimořádné události, strojvedoucí projel v Čerčanech návěstidlo zakazující další jízdu. Velmi se omlouváme našim cestujícím i cestujícím Českých drah za komplikace, které jsme v ranní špičce na trati způsobili,” uvedla Šeligová.

„Nedošlo k žádné nehodě, nikomu se nic nestalo. Událost vyšetřujeme,” dodala.

České dráhy byly do letošního února jediným přepravcem, který na trati mezi Prahou a Benešovem jezdil. Poslední únorový den začala v tomto úseku jezdit Arriva, která patří do skupiny Deutsche Bahn.

Arriva se v Česku specializuje především na autobusovou dopravu, na železnici provozuje ještě spojení mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám