Hlavní obsah

Zloděj, který v Praze vrazil řidiči do hlavy šroubovák, dostal osm let natvrdo

Novinky, ok, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze poslal na osm let do vězení Jiřího Konvalinku, který loni na podzim napadl šroubovákem řidiče, jemuž chvíli předtím vykradl nákladní auto. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekla mluvčí soudu Markéta Puci.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení zachytila kamera. Archivní záběryVideo: Policie ČR

 
Článek

Rozsudek padl již na konci srpna. „Muž byl odsouzen za pokus zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečin krádeže k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání osm let. Obžalovaný se pro výkon trestu zařazuje do věznice se zvýšenou ostrahou,“ citovala z verdiktu Puci.

Případ se odehrál 29. října na Praze 8, když se obžalovaný dostal do zaparkovaného auta. Z něho si podle obžaloby odnesl nejen navigaci, skener, autonabíječku, ale také pět rohlíků a zapalovač.

Na odchodu ho však přistihl majitel auta a pokusil se ho zadržet. „Poškozenému se podařilo sevřít obžalovaného do tzv. kravaty a držet jej na zemi, obžalovaný uchopil na zemi ležící šroubovák a zaútočil jím třemi ranami proti hlavě poškozeného,“ popsala obžaloba napadení.

Mohl přijít o oko

Jedna z ran podle žalobce byla velmi intenzivní a zapříčila krvácení do čela a nosu, se kterým byl řidič ošetřen v nemocnici. „Obžalovaný si musel být vědom, že ranami šroubovákem o střední a velké intenzitě do hlavy poškozeného mohl způsobit poškozenému závažné poranění mozku, případně by mohlo dojít k průniku šroubováku do dutiny oční, což by mohlo vést až ke ztrátě oka,“ uvedl žalobce.

Soud při rozhodování o trestu vzal v potaz trestní minulost obžalovaného. Byl totiž kdysi odsouzen jak kvůli krádeži, tak kvůli ublížení na zdraví.

Policie po Konvalinkovi pátrala několik měsíců, k dopadení pomohla náhoda. Prvního února došlo v jednom z bytů na Vinohradech k incidentu skupiny osob, mezi nimiž byl i obžalovaný. Toho přišla vystěhovat z přechodného bydliště dvojice mužů. Při tom došlo k šarvátce, při které měl obžalovaný jednoho ze svých soků pořezat na ruce a poté sám zavolal na linku 158. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám