Hlavní obsah

Kamera zachytila kličkující kamión na D2, řidič nadýchal 2,67 promile

– Brno
Právo, miv

Hned několik řidičů volalo ve čtvrtek večer na policejní tísňovou linku a upozorňovalo na podivnou jízdu běloruského kamiónu na dálnici D2. Souprava směřující od Brna ke slovenské hranici nejela právě standardním způsobem.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič kamiónu cestou demoloval značení na D2Video: Policie ČR

 
Článek

Není divu, že se jeho jízda řidičům nelíbila, když křižoval dálnici napříč jízdními pruhy, v místech dopravního omezení rozhazoval směrové značky a předjíždění kličkujícího vozu nebylo bezpečné.

Policisté našli kamión na 41. kilometru D2 ve směru na Bratislavu. „O kus dále chtěli vůz zastavit, ale řidič na znamení k zastavení nereagoval,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Zadržený kličkující kamion na D2

O čtyři kilometry dál, v katastru Ladné, se konečně hlídce podařilo kamión zastavit. „Řidič se při kontrole choval značně zmateně a dlouho hledal doklady v kabině. Třiatřicetiletý muž nakonec nenašel „pouze“ řidičský průkaz,“ doplnil mluvčí.

Policisté jej podrobili zkoušce na alkohol a její výsledek napověděl mnoho o předchozím způsobu jízdy - 2,67 promile. Test na drogy i odběr krve u lékaře muž odmítl. Jízda pro něj skončila, kamión nechali policisté odtáhnout z dálnice a řidič skončil v policejní cele.

Další šetření bude pokračovat až po vystřízlivění provinilce ve zkráceném přípravném řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám