Hlavní obsah

Na severu Moravy a ve Slezsku zaměstnaly hasiče bouřky, voda zatopila sklepy

Právo, plk, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silný déšť, bouřky a vítr zaměstnával hasiče na severu Moravy a ve Slezsku v noci ze soboty na neděli. Mezi sobotní 20. a nedělní třetí hodinou vyjížděli k několika desítkám případů, jen na Karvinsku jich řešili 20. Nejčastěji se jednalo o zatopené sklepy či popadané stromy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Karviné zatopila voda i sklepy v některých domech v Borovského ulici.

Článek

„První problém byl ohlášen krátce před 20 hodinou, následky některých událostí odstraňují hasiči ještě i teď,“ informoval v neděli mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák

Nejčastěji jednotky odstraňovaly stromy spadené přes silnice, ve dvou případech vítr poškodil plechové střechy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči museli odčerpávat například vodu ze sklepů

Zásahy u stromů komplikoval fakt, že větve často poškodily či strhly elektrické vedení. Na několika místech museli hasiči rovněž čerpat vodu, především ze zatopených sklepů či podchodů, čistili rovněž ucpané střešní svody,“ doplnil a dodal, že naštěstí nebyl při bouřkách nikdo zraněn.

Strom spadl na stany

Plné ruce práce měli i hasiči v Olomouckém kraji. „V Mohelnici v sobotu v odpoledních hodinách došlo k pádu suché břízy na vůz a chatu. Hasiči zde odstranili dalších zhruba pět stromů, které hrozily pádem,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Při společném zásahu ze zdravotnickou záchrannou službou v Nových Mlýnech hasiči odstranili strom, který spadl na stany. „Došlo ke zranění jednoho muže, naštěstí se v dalších dvou stanech zavalených ulomenou větší větví, nikdo nenacházel,” dodal mluvčí.

V Brodku u Přerova hasiči vytahovali osobní vozidlo ze zatopeného podjezdu pod železničním přejezdem,doplnil Hošák.

Reklama

Výběr článků

Načítám