Hlavní obsah

Násilník, který s otcem brutálně zmlátil souseda, se sám přihlásil do vězení

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po půlročním skrývání se před spravedlností sám zabušil na brány brněnské věznice hledaný Roman Kudrík (21). U soudu vyfasoval tři roky vězení za to, že společně s otcem Romanem Kotlárem brutálně napadli souseda, jemuž Kudrík dřevěnou tyčí téměř vyrazil oko. Napadený si ponese následky do konce života.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Roman Kudrík (vlevo) a Roman Kotlár u soudu

Článek

„Hledaný muž se sám dostavil a nastoupil výkon trestu,“ potvrdil brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb. Pobyt ve vězení by se nyní mohl mladíkovi prodloužit, pokud by byl obžalován z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Muži si vyslechli trest loni v listopadu. Kotlár dostal podmínku a Kudrík tři roky za to, že se vrhli na souseda, který začal čistit auto. „Kudrík jej opakovaně udeřil tyčí do hlavy a zad, Kotlár jej bil pěstí do obličeje. Napadeného pronásledovali po ulici a napadali. Oběť utrpěla otřes mozku, zlomeninu nadočnicového oblouku a těžké poranění oka,“ konstatovala soudkyně Dagmar Bordovská.

Mladík utekl

Kotlár ještě na zkrvaveného souseda řval, že si dojde pro mačetu a usekne mu hlavu. Při čtení verdiktu neudržel nervy na uzdě otec, jehož se obhajoba celou dobu snažila prezentovat jako nesvéprávného člověka. „Jménem zákona mi polibte...“ vykřikoval na soudkyni. [celá zpráva]

Jeho syn mezitím pečlivě poslouchal verdikt. Po rozsudku si však neodpustil další výhrůžky na adresu oběti. „Příště už budeš slepý,“ cedil mezi zuby.

I proto si pro Kudríka jen několik hodin po rozsudku přijeli do jeho domu policisté. Jenže mladík mezitím práskl do bot. Kriminalisté předpokládali, že se ukryl u příbuzných na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám