Hlavní obsah

Při nehodě u Modletic se vážně zranil motorkář, zřejmě měl zákaz řízení

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modletice

V pondělí dopoledne havaroval u Modletic v Praze-východ muž na terénním motocyklu. Při nehodě utrpěl velmi vážná poranění, v kritickém stavu ho musel do nemocnice transportovat vrtulník.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda motorkáře u PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na okresní silnici mezi Popovičkami a Modleticemi v Praze-východ. „Motorkář jedoucí směrem na Modletice naboural ze zatím neznámých příčin do zábradlí u odvodňovacího kanálu," řekl Novinkám policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Policisté museli silnici uzavřít. O vážně zraněného muže, který byl v přímém ohrožení života, se starali záchranáři.

„Pacient utrpěl mnohačetná poranění, včetně vážného poranění hlavy. Zasahující záchranáři mu poskytli intenzivní přednemocniční péči. Po připojení na umělou plicní ventilaci byl muž letecky transportován do vinohradské nemocnice v Praze," sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Jezdil po zadním kole

Podle některých svědků měl motorkář před nehodou jezdit po zadním kole. Navíc má podle nich vysloven zákaz řízení.

„Všechny okolnosti nehody prošetřujeme. Mimo jiné v evidencích zjišťujeme to, zda má řidič opravdu vysloven platný zákaz řízení," doplnil Chalupa s tím, že toto podezření pojali i zasahující policisté.

Přivolaní hasiči zajistili motorku proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování nehody pak motocykl odtáhli pryč ze silnice.

Výběr článků

Načítám