Hlavní obsah

Po sedmi letech vzlétl k požáru v Praze vrtulník s bambivakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po sedmi letech vzlétl v Praze v úterý k požáru vrtulník se speciálním vakem na vodu tzv. bambivakem. Vyžádali si ho hasiči bojující s požárem porostu na svahu v Troji. Naposledy hasiči v Praze využili vrtulník při požáru na tržišti SAPA.

Foto: HZS Praha

Při hašení pomáhal policejní vrtulník s bambivakem.

Článek

„Příslušníci hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy spolu s jednotkami dobrovolných hasičů z Letňan a Březiněves a vrtulníkem likvidovali požár porostu na téměř nepřístupném svahu – skále nad Povltavskou ulicí,“ oznámila mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Podle informací letecké služby české policie byl k hašení požáru nasazen vrtulník Bell 412 HP s takzvaným bambivakem, tedy skládací nádrží na vodu připevněnou na lanech pod strojem. Do vaku se vejde kolem 900 litrů vody, kterou posádka vrtulníku nabírala přímo z nedaleké Vltavy. Policejní piloti během více než hodinového zásahu provedli 12 shozů.

Foto: HZS Praha

Požár porostu v pražské Troji

Naposledy se takto hasilo při velkém požáru tržiště SAPA. Tržnici v Praze-Libuši, kterou využívají především vietnamští obchodníci, zachvátily plameny počátkem listopadu 2008. Na likvidaci mohutného požáru se tehdy podílelo kolem 420 hasičů. Akce se tak z hlediska počtu nasazených lidí řadí k největším v historii České republiky. [celá zpráva]

Při úterním požáru se nikdo nezranil a nebyly zjištěny ani žádné škody.

Foto: HZS Praha

Při hašení pomáhal policejní vrtulník s bambivakem

Vrtulníky obvykle pomáhají hasičům při větších požárech lesních porostů. V Praze je jejich nasazení vzácnou událostí.

Foto: HZS Praha

Požár porostu v pražské Troji

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám