Hlavní obsah

Policisté se na Velikonoce chystají na opilé řidiče i zloděje na trzích

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie chystá na Velikonoce několik kontrolních akcí. Napilno bude mít dopravní policie, která bude již od čtvrtka kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu, sdělil na úterní tiskové konferenci ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Dopravní policie bude mít o Velikonocích napilno. Ilustrační foto

Článek

Na bezpečnostní akce na silnicích bude nasazeno ve čtvrtek 1500 policistů a během svátků bude dohlížet na provoz na silnicích 3000 policistů, řekl Lerch.

„Každým rokem jsou na silnicích bezpečnostní opatření, tento rok začnou o den dříve a policisté budou dohlížet na bezpečnost silničního provozu,“ uvedl Lerch. Nebezpeční podle něj jsou nejen řidiči, kteří požili před jízdou alkohol, ale svoji roli při nehodách hraje i počasí.

Kromě teplotních změn, kdy po chladné noci může zůstat vozovka namrzlá, by lidé měli být obezřetní i během slunečného dne. Pokud jsou totiž Velikonoce teplejší a slunečné, tak dle zkušeností šéfa dopravní policie bývají následky dopravních nehod horší.

Kulturní akce pod kontrolou

Svátky si neužije ani pořádková policie, která bude hlídat, jestli v restauracích nenalévají mladistvým. Řekl to ředitel pořádkové policie Martin Hrinko. Podle něj se totiž již v předchozích letech ukázalo, že v některých restauracích nedodržují hranici pro prodej alkoholu.

To ovšem není jediná činnost, které se bude pořádková policie během svátků věnovat. „Služba pořádkové policie bude provádět monitoring kulturních akcí,“ uvedl Hrinko s tím, že kontroly proběhnou na jarmarcích a dalších místech, kde se lidé sdružují a hrozí tam tím pádem nebezpečí kapesních krádeží.

Pořádková policie bude dohlížet i na bezpečnost v chatových oblastech. Končí totiž zimní sezóna, a proto majitelé mohou zjistit škody na majetku, které jim zloději během zimy způsobili.

Výběr článků

Načítám