Hlavní obsah

Opilec v Ostravě namířil pistoli na skupinu lidí. Vadila mu jejich barva pleti

Právo, den
Ostrava

Ostravští kriminalisté prověřují okolnosti události, která se stala v neděli v podvečer v ostravské části Přívoz, v níž žije hodně sociálně slabých lidí. Osmatřicetiletý muž tam měl ohrožovat zbraní skupinu obyvatel. Vadila mu jejich barva pleti. Muži za jeho chování hrozí až tři roky vězení. Právu to sdělila ostravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tento muž je podezřelý z přečinu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a přečinu výtržnictví. V neděli navečer před jedním z domů v Ostravě-Přívoze vystřelil do vzduchu z plynové pistole. Dále měl svou zbraň namířit i na přítomné osoby a na jejich adresu pronesl nevhodná slova související s jejich barvou pleti,“ popsala incident Štětínská s tím, že poté muž namířil pistolí také na projíždějící služební vozidlo Policie ČR.

Policisté muže na místě zadrželi. Vzhledem k tomu, že byl opilý, nechali ho převézt na záchytnou stanici. Jeho zbraň policie zajistila.

„Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání sazbu až do výše tří let. Je potřeba dodat, že právní kvalifikace případu se může na základě zjištěných a zadokumentovaných informací a skutečností (včetně jejich ověření) ještě změnit,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám