Hlavní obsah

Řidič zkolaboval a zemřel za volantem. Auto narazilo do autobusu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Tragickou nehodu, která se stala v úterý na silnici v Ostravě-Svinově, vyšetřuje policie. Čtyřiapadesátiletý řidič narazil svým osobním autem do zadní části zaparkovaného autobusu. Policie se domnívá, že k nehodě došlo vlivem řidičovy zdravotní indispozice, protože na jeho těle nebyly zjištěny žádné známky poranění. Přesnou příčinu určí pitva.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se odehrála v časných ranních hodinách. „K objasnění okolností věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Policejní komisař nařídil soudní pitvu. Jednou z možných příčin nehody je zdravotní indispozice řidiče,“ potvrdila mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Muže vytáhli z vozidla svědci ještě před příjezdem záchranky. „Svědci zahájili poskytování první pomoci. Vzhledem k faktu, že pacient nedýchal, správně prováděli nepřímou srdeční masáž. Naše posádka následně pokračovala ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací. Přes veškerou snahu však bylo úsilí všech přítomných marné a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt,“ dodal mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři neshledali u muže známky vnějších poranění. Okolnosti podle Humpla nasvědčují tomu, že u něj došlo k náhlému srdečnímu selhání a následnému nárazu vozidla do autobusu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám