Hlavní obsah

Agresivní opilec nadával a vyhrožoval strážníkům. Jako štít měl čtyřletou dceru

– Praha

Sprchu sprostých slov, vyhrožování a agresivní chování opilého 36letého muže řešili v noci na pondělí pražští strážníci. Případ je o to horší, že muž měl v náruči svou čtyřletou dceru, která se mu hodila jako štít, aby ho strážníci nemohli zpacifikovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Hlídky se snažily uklidnit agresora s dítětemVideo: MP Praha

 
Článek

Opilý muž upoutal pozornost strážníků, protože šel Opatovskou ulicí s malým dítětem po třetí hodině ráno. Jeho chůze navíc vedla od kraje ke kraji, a tak se ho rozhodli zkontrolovat.

„Muž se choval agresivně, byl vulgární a s dítětem v náručí začal do strážníků strkat a sprostě jim nadávat. Svou čtyřletou dceru měl jako ,jako ochranný štít' Jeho agresivní chování bylo nebezpečné především pro jeho dceru,“ sdělila mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážníci se muže proto snažili zklidnit bez použití donucovacích prostředků, jejich snaha ale byla marná. Nezklidnila ho ani přivolaná posila státních policistů. Muž odmítal dechovou zkoušku se slovy: „Já vám klidně nadýchám, ale možná tak do pr…!“ Na zveřejněném záznamu jsou ale také slyšet slova o tom, že pro dítě dělá první a poslední. Holčička však mezitím plakala v jeho náruči.

Když se situace mírně zklidnila, doprovodili ho muži zákona i s dcerou k babičce, která si dítě převzala. Případem se kromě policistů bude zabývat i odbor sociálněprávní ochrany dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám