Hlavní obsah

Opilý syn zbil na Silvestra francouzskou holí svého 85letého otce i matku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

O silvestrovské noci, krátce po třetí hodině ranní, vyjížděly hlídky pardubických policistů do Dašic. Opilý 49letý syn tam v bytě napadl a zbil rodiče. Zatímco zraněné seniory odvezla záchranka do nemocnice, muž putoval nejprve na záchytku, a poté do policejní cely.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Devětačtyřicetiletého muže, který nadýchal 2,49 promile alkoholu, policisté zadrželi a převezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská a připomněla začátek incidentu.

„K události došlo poté, co se muž v podnapilém stavu vrátil z místní restaurace domů. Nejprve napadl otce (85) pěstmi a poté ho začal bít i francouzskou holí. Když hluk v domě uslyšela násilníkova matka (69) přispěchala otci na pomoc,“ prozradila Janovská.

I žena se stala terčem útoku běsnícího syna, který měl oběma rodičům vyhrožovat, že je zabije. Matce se nakonec podařilo utéct a přivolat na místo pomoc.

Tak jsem je zabil, no a co?

Podle Pardubického deníku muž záchranářům po jejich příjezdu řekl: „tak jsem je zabil, no a co?”

Zranění rodiče byli posléze převezeni záchrannou službou do nemocnice. „Měli především tržné rány na hlavě a hematomy po těle. Jak se ale asi cítí psychicky, nedokáže nikdo, kdo takovou událost nezažil, říci,“ poznamenala policejní mluvčí. Oba byli po ošetření propuštěni domů.

Až deset let vězení

Naopak jejich syna si po vystřízlivění vyzvedli kriminalisté, kteří mu následně sdělili obvinění z trestných činů těžké ublížení na zdraví, ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování, za což obviněnému může hrozit až deset let odnětí svobody. Kriminalisté zároveň podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, o čemž v následujících hodinách bude rozhodovat soud.

Policisté zároveň využili svého zákonného práva a 49letého muže vykázali ze společného obydlí. Vykázaná osoba se nesmí do obydlí vrátit ani se souhlasem ohrožených osob, a ty mohou během desetidenního vykázání podat návrh na předběžné opatření u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám