Hlavní obsah

Březinům vyšla taktika a já mám strach o život, řekl jejich spolupracovník

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší spolupracovník tzv. lihového bosse Radka Březiny Lubomír Kaláč řekl Právu, že i přes tresty, které odsouzení dostali, se jim podařilo zachránit rozsáhlé majetky. Březinu soud v kauze několikamiliardového podvodu poslal na 13 let za mříže, jeho bratr Tomáš jako spolupracující obviněný dostal čtyři roky. Sám Kaláč si má odsedět přes devět let.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Lubomír Kaláč u soudu

Článek

Co říkáte na rozsudek?

Březinům dokonale vyšla taktika. Oblbli soudce i státního zástupce, zachránili spoustu majetku – co k tomu dodat… To není jen o rodinném domě Tomáše Březiny a jeho otce, který mohl mladšímu z bratrů soud zabavit a neučinil tak. To je například celá firma Profi pronájmy. Jsou to desítky budov, areálů. Firma je ale psaná na otce Radka Březiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nestal jste se spolupracujícím obviněným a dostal jste devět let a dva měsíce nepodmíněně. Zvažujete odvolání proti rozsudku?

Nemám jinou možnost než se odvolat. Divím se tomu rozsudku. I přes veškeré vyhrožování ze strany Radka Březiny v době, kdy jsem byl vyslýchán policií, jsem se rozhodl spolupracovat. Přetrpěl jsem dobu, kdy jsem nevěděl, kde mě kdo oddělá. Stále mám strach o život.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Radek Březina u úterního vyhlašování rozsudku

Myslíte si, že se vám někdo bude mstít, protože jste začal mluvit a otevřel celou kauzu s lihem?

Určitě nemám ještě klid. Stopy jsou i v poznámkách proti mé osobě od Radka Březiny, které posílal z vazby. Březina v nich dává jasné instrukce k tomu, jak má být korunním svědkem mladší bratr Tomáš.

Popsal, jak mě znevěrohodnit, jak chytat na každé slovo. Ale i to, že je potřeba Tomáše dostat ven, aby mohl chránit majetky. To je všechno ve spisech, v poznámkách z vazby.

Doteď je všechno řízené Radkem, včetně toho, aby Tomáš seděl co nejkratší dobu. Přitom ten přišel až k hotovému, poté co ode mne došlo k rozkrytí kauzy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám