Hlavní obsah

Zloděj se před vězením skrýval za falešnou stěnou, vytáhla ho zásahová jednotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V důmyslné skrýši našla zásahová jednotka 22letého nenapravitelného zloděje a výrobce drog ze Zbraslavi na Brněnsku. Schovaný byl za falešnou stěnou na půdě. Policisté se však museli vypořádat také s několika psy bojových plemen a možností, že mladík bude ozbrojen.

Foto: Policie ČR

Půda, kde se zloděj ukrýval.

Článek

Zásahová jednotka vyrazila do domu na konci minulého týdne po několikaměsíčním pátrání. Mladík totiž měl nastoupit do vězení, kde si měl odsedět několik měsíců za krádeže.

K zadržení policisté přivzali zásahovou jednotku, protože zloděj v minulosti na hlídku najížděl autem a kriminalisté měli také obavu, že bude ozbrojen. Na zahradě domu se museli vyhnout několika psům bojového plemena.

Foto: Policie ČR

Půda, kde se zloděj ukrýval.

„Při zásahu museli policisté násilně vstoupit do obydlí. Tam narazili na jedenadvacetiletou přítelkyni hledaného muže. Ta policistům tvrdila, že se v domě nikdo nezdržuje,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Tvrzení policisté neuvěřili a začali s prohledáváním domu, kde bylo několik skrýší. Štěstí však měli až na půdě, kde za falešnou stěnou zaházenou izolačními deskami z minerální vaty, našli mladého zloděje. V domě měl nejen revolvery, ale i kulovnici a samopal.

Foto: Policie ČR

Zbraně nalezené v domě

„Po zadržení putoval dvaadvacetiletý muž přímo do brněnské vazební věznice, kde nastoupil výkon trestu odnětí svobody. Pobyt za mřížemi si pro další trestnou činnost, kterou kriminalisté postupně rozkrývají, určitě prodlouží,“ uzavřel Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám