Hlavní obsah

Zvrhlík se vnutil několika školačkám do bytu a zneužil je. Soud mu potvrdil šest let vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud odmítl dovolání 32letého muže ze severní Moravy, který sexuálně zneužil šest dívek a justice ho poslala na šest let do vězení. Zvrhlík používal stejný scénář – využil důvěřivosti školaček, vetřel se k nim do bytu a pak je nutil, aby ho sexuálně uspokojovaly. Muž musí podstoupit také ochrannou sexuologickou léčbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž, který podle dostupných informací dokonce krátce pracoval jako učitel, poprvé zaútočil v listopadu 2007 ve Frýdku-Místku. O měsíc později napadl další školačku. V roce 2008 mu kriminalisté prokázali další tři útoky. Poslední oběť si vyhlédl až v roce 2013 v Českém Těšíně. Věk obětí se většinou pohyboval mezi sedmi až deseti roky.

Přitom postupoval vždy stejně. Oběť si vyhlédl u některého z paneláků, děvčata pak sledoval až ke dveřím jejich bytů a pod záminkou, že by potřeboval na záchod, se dostal dovnitř. Děti pak většinou vmanévroval do jejich pokojíčku, kde je zneužil.

Muž se nakonec po rozsáhlém pátrání a sestavení jeho podobenky přihlásil sám na policii, kde se k překvapení kriminalistů přiznal i ke starším útokům, které původně vyšetřovatelé odložili. Ve svém dovolání tvrdil, že podle znaleckého posudku jednal ve stavu snížené příčetnosti, a proto by měl dostat nižší trest.

„Soudy logicky a přesvědčivě vysvětlily, z jakých důkazů vyvodily skutkové závěry, na nichž se odsouzení zakládá, a toto zdůvodnění nebudí žádné pochybnosti,“ smetl ale dovolání ze stolu senát v čele s Karlem Haschem.

Reklama

Výběr článků

Načítám