Hlavní obsah

V Kladně někdo zapálil auto, další vozy zachránila pozorná sousedka

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Zatím neznámý pachatel zapálil v noci na úterý v kladenských Kročehlavech zaparkované auto. Požár včas zpozorovala žena, která se šla v přilehlém domě sprchovat, a ihned zalarmovala sousedy, kteří zabránili rozšíření požáru.

BEZ KOMENTÁŘE: V Kladně někdo zapálil zaparkované autoVideo: Novinky

 
Článek

Zaparkovanou mazdu někdo zapálil v Dánské ulici v Kladně-Kročehlavech. Žhář podle prvotního vyšetřování zapálil plastový rámeček registrační značky, od kterého pak vzplála motorová část auta. Požáru si po několika minutách všimla žena, která se chtěla jít osprchovat v přilehlém domě. Ihned zburcovala své sousedy, kteří pak vyběhli ven a začali vůz hasit hasicími přístroji.

„K požáru vyjeli kladenští hasiči, ti nasadili k zásahu nejprve vysokotlaký proud vody a poté také pěnu,“ řekl na místě vyšetřovatel hasičů s tím, že před jejich příjezdem již požár hasili sousedé.

A právě sousedé zabránili rozšíření požáru na další auta, kterých stálo v okolí hořícího vozu hned několik. Díky nim shořela jen přední část mazdy.

„Škodu jsme předběžně vyčíslili na 60 tisíc korun. Vše v tuto chvíli nasvědčuje tomu, že příčinou požáru je úmyslné zapálení,“ dodal vyšetřovatel s tím, že pachatel je zatím neznámý.

Foto: Novinky

BEZ KOMENTÁŘE: V Kladně někdo zapálil zaparkované auto

Obdobný případ řešili kladenští hasiči a policisté před několika týdny. I tehdy zapálil pachatel v Kročehlavech zaparkované auto. Stejně jako v tomto případě i tehdy zapálil plastový rámeček registrační značky, od kterého se pak požár rozšířil dále. Policisté pachatele dopadli. Při výslechu podle informací Novinek uvedl, že si auto vybral náhodně. Zapálil ho prý, protože si uvědomil, jak promarnil svůj život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám