Hlavní obsah

Mladíka, který ve Vítkovicích srazil důchodkyni na přechodu, udal jeho příbuzný

Právo, plk
Ostrava

Ostravští kriminalisté už znají totožnost muže, který v pátek 13. listopadu v Ostravě-Vítkovicích srazil na přechodu pro chodce osmašedesátiletou ženu. Na stopu pětadvacetiletého mladíka, kterého policisté stíhají pro usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, přivedl vyšetřovatele jeho příbuzný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo krátce před 19. hodinou na přechodu pro chodce před budovou Ředitelství Vítkovic na Ruské ulici. „Při střetu s vozidlem utrpěla žena vážná zranění, na jejichž následky později zemřela v nemocnici. Řidič z místa nehody ujel, aniž by těžce zraněné ženě poskytl pomoc,“ sdělila před pár dny policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policistům trvalo jen pár dní, než chytili mladíka, který ženu autem zabil. „Ihned po události započalo prověřování okolností činu a intenzivní pátrání po neznámém řidiči. Policisté od svědků zjistili informace a fakta, která směřovala k osobě, jež vůz řídila,“ popsala mluvčí.

To, kdo ve skutečnosti ženu na přechodu srazil, nakonec vyšetřovatelům podle Holčákové oznámil mladíkův příbuzný. „Kriminalisté shromáždili důkazy a zajistili vůz Škoda Fabia combi. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám