Hlavní obsah

Mladík, který surově zkopal seniora, se přišel na policii přiznat

– Praha
Novinky, abe

Mladík, který na začátku září v pražské Opatovské ulici surově napadl vrátného, se k činu přiznal. Po výzvě policistů se sám dostavil na služebnu. Je známa také totožnost dvou lidí, kteří napadení přihlíželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Surový útok zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Díky medializaci případu se policistům sešlo na stole hned několik poznatků, které všechny směřovaly k jedné konkrétní osobě,“ uvedl tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Jan Daněk. Podezřelý muž se po výzvě dostavil na policejní služebnu a k činu se přiznal. Uvedl, že jednal v afektu a pod vlivem alkoholu. „Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvého, nemůžeme poskytnout k celému případu bližší informace,“ doplnil Daněk.

Policisté už také znají totožnost dvou dalších lidí, kteří násilnému činu přihlíželi. Ti budou muset vysvětlit, proč napadenému muži neposkytli první pomoc a trestný čin neoznámili. Celý incident zachytil kamerový systém.

Neuposlechl výzvu

K napadení došlo 8. září dvě hodiny po půlnoci v Opatovské ulici v Praze 4.[celá zpráva] Mladík bouchal na dveře vrátnice, kde měl senior zrovna službu. Vrátný ho vyzval, ať přestane, ale jeho výzva se minula účinkem. Mladý muž začal seniorovi vyhrožovat a nakonec na něj zaútočil pěstmi do obličeje. Vrátný upadl na zem a zůstal v bezvědomí ležet. Útočník jej přesto dál kopal do hlavy a do hrudníku.

Při odchodu násilník poškodil závoru a nakonec se odebral ke stanici metra Háje. Zraněný muž byl odvezen do nemocnice na ošetření, kde zůstal hospitalizován.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám