Hlavní obsah

Vysokoškolák neunesl rozchod s přítelkyní a dvakrát si sáhl na život

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Plné ruce práce měli v posledních dnech policisté z Prahy s 23letým mladíkem, který se dvakrát pokusil o sebevraždu, poněvadž se s ním rozešla přítelkyně. V prvním případě vyletěl v opilosti s autem do pole, ve druhém případě mu čin rozmluvila expřítelkyně s policisty.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič vyletěl u Prahy s octavií do poleVideo: Novinky

 
Článek

Vysokoškolákovy potíže odstartoval rozchod s přítelkyní. V úterý 6. října se časně ráno opil a ve své Škodě Octavii vyrazil na silnice s jediným cílem. Zabít se.

Mladík jel po silnici 240 mezi Statenicemi a Velkými Přílepy na Praze-západ. Rozhodl se, že svůj život ukončí nárazem auta do stromu. V poslední chvíli si ale svůj čin ve vysoké rychlosti rozmyslel a auto minulo strom jen o několik centimetrů. Ze silnice vyletělo do pole, kde se po více než 100 metrech převrátilo na střechu. Mladík tehdy policistům nadýchal 1,17 promile alkoholu a se zraněním skončil v nemocnici.

O necelý týden později vyrazil mladík znovu ven. V batohu měl přitom léky i alkohol. Pomocí SMS zpráv kontaktoval svou bývalou přítelkyni, které sdělil, že se zabije.

„Rodina mladíka nám oznámila, že nikomu nebere telefon. Protože vznikla důvodná obava o jeho život, vyrazila na místo naše policejní hlídka. Policistům se podařilo kontaktovat dívku, která byla s mladíkem v kontaktu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Skončil na psychiatrii

Mladíkova expřítelkyně se dohodla s policisty a pro svého bývalého přítele vyrazila autem společně se svým kamarádem. Po několika desítkách minut se jim ho podařilo najít poblíž Lysolajského údolí.

„Posádka vozu měla telefonický kontakt na policejní hlídku, kterou ihned poté kontaktovala,“ doplnil mluvčí.

Poté vše nabralo rychlý spád. Vůz, v němž mladík se sebevražednými sklony seděl, zablokovaly z obou stran vozy policistů i kriminalistů. Policisté mladíka požádali, aby vystoupil a šel s nimi k přivolané záchranné službě, s čímž souhlasil.

„Vše se obešlo bez jakýchkoliv komplikací, mladík šel s policisty dobrovolně,“ dodal mluvčí s tím, že na místo mířila také psycholožka.

Mladého muže převezli záchranáři na psychiatrii k dalšímu vyšetření. Tam si ho také převzali rodiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám