Hlavní obsah

Muž bránil na Plzeňsku auto vlastním tělem, zloději ho přejeli

Právo, ib
Plzeň

Snaha zabránit stůj co stůj krádeži auta se nevyplatila šestadvacetiletému muži z Plzeňska. Zloděj za volantem jej chladnokrevně srazil a ujel. Majitel ukradeného audi skončil v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v úterý u jedné ze společností v Losiné na Plzeňsku. „Řidič zaparkoval a odešel od odemčeného vozidla do areálu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Ve firemním skladu po chvíli uslyšel podezřelý zvuk startéru. „Muž neváhal, vyběhl a ve svém vozidle spatřil cizí osoby. Vstoupil pachatelům do cesty, to je ale nezastavilo,“ konstatovala mluvčí.

Samozvaný šofér se proti němu rozjel a srazil ho. „Zraněný byl při vědomí. Utrpěl ale středně těžká zranění hrudníku a musel být převezen do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla Právu mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Lupiči s vozem ujeli. „Poškozený tak přišel nejen o své vozidlo, ale i o osobní doklady, doklady od vozidla, mobilní telefon a další osobní věci,“ doplnila Kroftová. Pokud se zloděje podaří vypátrat, budou se zodpovídat nejen z krádeže, ale i z ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám