Hlavní obsah

Kolemjdoucí v Uherském Hradišti zachránil zboží za milión, lupiči ho postřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Policie v pátek zveřejnila podrobnosti k úterní loupeži v klenotnictví v Uherském Hradišti. Neznámí lupiči z něj chtěli odnést zboží za více než jeden milión korun. Jeden ze dvou svědků, kteří při loupeži utrpěli zranění, však mužům lup vytrhl, a tak zboží zachránil. Škoda na jejím zařízení byla vyčíslena na několik desítek tisíc korun. Po pachatelích se stále pátrá.

Foto: Policie ČR

Muži odjeli po přepadení na motorce

Článek

Pachatelé vešli do prodejny v motorkářském oblečení a s helmami na hlavě. Prodavačka začala křičet o pomoc. Lupiči si do připravené tašky začali házet plata se zbožím. Mezitím do prodejny přišli dva muži, kteří si pachatelů všimli. Snažili se jim zabránit v odchodu tím, že drželi dveře provozovny. [celá zpráva]

Lupiči ale dveře rozbili a sklo jednomu z mužů poranilo oko. Druhý, pětačtyřicetiletý muž, vytrhl pachatelům tašku s lupem, lupiči ho při tom postřelili do nohy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle policejní mluvčí Mileny Šabatové jiné zboží z prodejny odcizeno nebylo. Oba svědci události skončili v nemocnici, utrpěli zranění, které je neohrožuje na životě.

Lupiči odjeli z klenotnictví v Hradební ulici na žluté motorce zřejmě směrem na Brno. „Stále platí prosba o pomoc při pátrání. Pokud by měl někdo jakékoliv informace týkající se tohoto případu, ať je neprodleně sdělí na nejbližší policejní oddělení nebo na linku 158,” uvedla Šabatová.

Pachatele policie podezírá z loupeže, za kterou jim u soudu v případě uznání viny hrozí pět až 12 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám