Hlavní obsah

Opilí cyklisté jeli přes železniční přejezd na červenou

Novinky, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Naprostou ignoraci předpisů předvedli ve středu odpoledne policistům chodci a cyklisté ve Vranovicích na Brněnsku. Strážci zákona se zaměřili na místní železniční přejezd. Za pouhou hodinu nachytali hned čtyři cyklisty, kteří přes přejezd přejížděli ve chvíli, kdy blikala červená světla. Cyklisté navíc na svá kola usedli pod vlivem alkoholu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Výstražná signalizace

Článek

„V průběhu jedné hodiny jsme zastavili hned čtyři cyklisty, kteří nerespektovali dopravní značení a vjeli do zákazu vjezdu nebo přejížděli železniční přejezd, když na světelné výstražné signalizaci svítila červená. Při následné dechové zkoušce, která je součástí každé kontroly řidiče, zjistili pozitivní hodnoty alkoholu v dechu u všech čtyř cyklistů, z nichž nejvyšší přesahovala jedno promile alkoholu v dechu. Se všemi cyklisty sepsali policisté oznámení přestupku a věc dále předali příslušným úřadům,“ řekla policejní mluvčí Zdeňka Procházková.

Podobně nezodpovědně se chovali i chodci, kteří se pohybovali velmi nebezpečně na silnici nebo dokonce přecházeli železniční přejezd na červenou. Nebezpečné chování chodců řešili policisté domluvou nebo blokovou pokutou.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión přejel přes železniční přejezd během spouštění závorVideo: Policie ČR

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám