Hlavní obsah

Agresivní opilec mrštil po sanitce láhev, rozbil okno a zranil pacientku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Opilý agresivní muž zaútočil ve středu večer v Berouně na sanitku převážející pacientku. Hozenou lahví rozbil okno a ženu poranil. Troufl si i na přivolané policisty, kteří ho museli zpacifikovat.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal kolem 19. hodiny. „Sanitní vůz vezoucí pacientku přibrzdil na semaforech. V tu chvíli na chodníku stojící podnapilý muž hodil lahví po sanitním voze, a rozbil tak boční okénko. Přepravovaná pacientka utrpěla tržnou ránu na hlavě, záchranářka, která při jízdě seděla hned vedle okénka, zraněna nebyla," popsala incident mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Devětadvacetiletý útočník se pak podle mluvčí policie Marcely Pučelíkové postavil i jednomu z policistů, kteří byli přivoláni. Škoda na sanitce byla vyčíslena na 30 tisíc korun, na místo musel přijet náhradní vůz, do nějž si pacientka přesedla.

Násilníkovi hrozí obvinění z výtržnictví, násilí proti úřední osobě a zřejmě i z ublížení na zdraví a poškození cizí věci. Protože se už v minulosti dopustil násilné trestné činnosti, policisté navrhli jeho vzetí do vazby.

Středočeští záchranáři byli letos už šestkrát napadeni během výjezdu. Nejčastější příčinou agresivity pacientů jsou podle posádek alkohol a drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám