Hlavní obsah

Bývalému policistovi potvrdil soud podmínku za vydírání diamantového bosse

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý policista Ladislav Kirschner neuspěl ve čtvrtek se svým odvoláním proti tříleté podmínce za vydírání předního českého obchodníka s diamanty Luboše Říhy, ke které ho v dubnu odsoudil Obvodní soud pro Prahu 1. Rozsudek tak nabyl právní moci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Odvolací senát pražského městského soudu vedený Pavlem Bendou Kirschnerovo odvolání zamítl jako nedůvodné. Prvoinstanční soud podle něj dobře vyhodnotil všechny důkazy a rozhodl správně.

Kirschner podle obžaloby požadoval v roce 2013 po Říhovi, majiteli firmy s investičními diamanty Diamonds International Corporation Holding (D.I.C.), 400 tisíc eur (asi 11,2 miliónu korun) za to, že nebude podnikat kroky pro Říhovo stíhání v případě krádeže diamantů za 200 miliónů korun, ke které došlo v roce 2012 v Říhově obchodě diamanty v Praze. [celá zpráva]

Kirschner tvrdí, že krádež diamantů byla fingovaná a Říhovo obvinění z vydírání ho má umlčet. „Necítím se vinen, nikdy jsem žádnou výhružku vůbec neučinil, nikdy bych to neudělal,“ prohlásil ve čtvrtek Kirschner, bývalý kriminalista Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Podle jeho právníka se jedná spíše o obchodněprávní záležitost než trestní.

Krádež diamantů policie šetřila, ale případ odložila. Že by šlo o pojistný podvod, se neprokázalo.

Kirschner pro Říhu pracoval

D.I.C. využívala Kirschnerovu bezpečnostní službu. Po ukončení spolupráce se Říha s Kirschnerem dostal do sporu ohledně faktur, které obchodníkovi účtoval. Kirschner hrozil, že v případě jejich neproplacení zveřejní informace, které by firmu mohly poškodit, nebo by na nich mohla mít zájem konkurence.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám