Hlavní obsah

Pohledný mladík využil svého šarmu a okradl důvěřivou ženu

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pohledný mladík využil počátkem dubna svůj šarm k tomu, aby okradl osmatřicetiletou ženu. Tu potkal nad ránem poblíž náměstí I. P. Pavlova. Cestou domů jí sebral kabelku, z níž ukradl platební kartu, kterou později použil v nákupním centru na Smíchově. Podobu mladíka, kterého zachytila i bezpečnostní kamera, zveřejnila v pondělí policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po mladém zlodějiVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena se dala se sympatickým mladíkem jen tak do řeči, a když probrali všelijaká témata, pozval ji dokonce druhý den na večeři. Vyměnili si proto telefonní čísla a žena chtěla dojet domů taxíkem.

„To jí ale mladík rozmluvil s tím, že ji domů odveze sám. A taková nabídka, a zvlášť od milého sympaťáka, se prý neodmítá. Proto gentlemana následovala ulicemi centra metropole až do Čelakovského sadů,“ uvedl v pondělí pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zlomil jí ruku

Situace se ale změnila a mladík začal na ženu naléhat. Ponoukal ji k sexuálním „hrátkám“, a když žena odmítla, snažil se získat alespoň její kabelku.

Foto: Policie ČR

„Té se snažil zmocnit tak vehementně, že při tom ženě dokonce zlomil ruku. Jakmile kabelku získal do své moci, zahodil ji do nedalekého křoví. Poškozená proto vyrazila kabelku hledat, bohužel neúspěšně. Navíc ani nezaznamenala, že by mladík z kabelky cokoliv sebral,“ dodává Hulan.

Zmizela kabelka i záhadný „gentleman”

Muž utekl a kabelka se na místě nenašla. „Kriminalisté v rámci prošetřování zjistili, že si přisvojil minimálně platební kartu, kterou o několik hodin později použil v jednom z nákupních center na Smíchově,“ říká mluvčí.

Foto: Policie ČR

Mladíka zachytily bezpečnostní kamery.

Policie tak získala záběry z bezpečnostních kamer a prosí veřejnost o pomoc. „Prosíme každého, kdo zná identitu hledaného nebo jeho současné místo pobytu či pohybu, nechť nám tato informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ uvádí Hulan a dodává, že oloupených může být více. Dívky či ženy, kterým se stalo něco podobného, se mohou stejnou cestou přihlásit na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám