Hlavní obsah

Zdrogovaného řidiče u Jaroměře zastavila až střelba policistů

Právo, sve

Až dvousetkilometrovou rychlostí se řítil zfetovaný 29letý řidič se svojí 22letou spolujezdkyní po silnici z Jaroměře na Kohoutov na Královéhradecku. Nezastavily ho ani varovné výstřely. Policisty, kteří jej pronásledovali, se pirát snažil vytlačit ze silnice. Zběsilá honička skončila, až když muži zákona začali střílet po autě.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný řidič ujížděl policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič nereagoval ani na světelné a zvukové znamení, ani na výzvy megafonem a ujížděl místy rychlostí vyšší než 200 kilometrů v hodině. Přes obce projížděl rychlostí hodně převyšující 100 kilometrů v hodině, a když se ho policisté snažili předjet, vytlačoval je velmi riskantně mimo komunikaci,“ informovala v sobotu krajská policejní mluvčí Ivana Ježková o události, k níž došlo již v noci ze středy na čtvrtek.

Řidič zastavil, až když policisté použili zbraň proti vozidlu. „Za použití donucovacích prostředků ho vytáhli z auta a zadrželi ho. Bylo opravdu velkým štěstím, že se šílená jízda obešla bez následků,“ dodala Ježková. Podle jejích slov test potvrdil u řidiče i spolujezdkyně přítomnost drog v těle. Policisté navíc v kabelce mladé ženy nalezli bílý krystalický prášek. Zda se jednalo o drogu, ukáže až odborný posudek. Z policejních evidencí vyplynulo, že měl řidič už dvakrát vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Policisté ho obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám