Hlavní obsah

Mezi regály supermarketu popíjel vodku, nadýchal čtyři promile

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Velkou chuť na alkohol měl ve středu čtyřicetiletý muž ze Zlínska, kterého zadržela ostraha jednoho z přerovských supermarketů. Popíjel vodku z regálu, za kterou ale nezaplatil. Policisté mu naměřili přes čtyři promile alkoholu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Ostraze neuniklo podivné jednání muže, který z regálu s vystavenými alkoholickými nápoji vzal jednu z lahví a část vypil. Láhev potom nechal na místě a prošel přes pokladnu, aniž by ji zaplatil. Za pokladnami byl zadržen,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Následným šetřením bylo podle ní zjištěno, že stejný muž se měl dvakrát před tím vrátit mezi regály a postupně vypít dvě půllitrové lahve s alkoholem. Poškozené společnosti tak způsobil škodu za 430 korun.

„Na místo přivolaní policisté provedli u muže dechovou zkoušku a naměřili mu 4,08 promile alkoholu. Na základě vyšetření zdravotnickou záchrannou službou byl převezen do nemocničního zařízení,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní zjistili, že se nejedná o žádného nováčka. V nedávné minulosti byl už za obdobnou majetkovou trestnou činnost soudem potrestán. Nyní mu za přečin krádeže hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v obchodě vypil vodku Video: Policie ČR

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu. Od čtyř promile hrozí smrtelná otrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám