Hlavní obsah

Kramný ani napočtvrté soud nepřesvědčil, zůstává ve vazbě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ani čtvrté nedopadlo rozhodování o tom, zda Petr Kramný zůstane ve vazbě, pro muže obviněného z vraždy manželky a dcery příznivě. Krajský soud v Ostravě v pátek dospěl k názoru, že důvody vazby trvají. Samotný proces, který bude konečně posuzovat otázku viny a případného trestu, začne u stejného soudu 29. června.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí Petra Kramného k ostravskému soudu.

Článek

Petr Kramný podle obžaloby zavraždil svou manželku a dceru elektrickým proudem v létě 2013 během dovolené v Egyptě. Muž ovšem navzdory důkazům, které vedly státního zástupce k podání obžaloby, svoji vinu popírá.

O prodloužení vazby musel ostravský krajský soud rozhodnout podle zákona. Ve vazbě je totiž Kramný od loňského února, soud byl nyní povinen do 30 dnů od podání obžaloby rozhodnout o trvání vazebního stíhání.

O vazbě na Petra Kramného v minulosti už třikrát rozhodoval Okresní soud v Karviné, a to na základě stížností obžalovaného. Nikdy ale se svými stížnostmi neuspěl, a to ani u Ústavního soudu, u kterého si na vazbu také stěžoval.

Kramného manželka a dcera zemřely na konci července 2013 v hotelu v egyptském letovisku Hurghada. Média nejprve spekulovala o otravě. Až později na základě výsledku pitvy, která proběhla v Ostravě, se objevily informace, že dvojici zabil elektrický proud. Znalecké posudky a další důkazy, které se promítly do obžaloby, tuto verzi potvrdily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám