Hlavní obsah

V Praze se ztratila německá seniorka, trpí Alzheimerovou chorobou

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pondělí odpoledne se v Praze ztratila německá seniorka trpící Azlheimerovou chorobou, když nestihla nastoupit za svým manželem do tramvaje. Stařenka má výpadky paměti a mluví pouze německy a polsky.

Foto: Policie ČR

Ztracená německá seniorka

Článek

Pětasedmdesátiletá Christine Urbaniaková přijela se svým manželem do Česka jako turistka. „Pohřešovanou viděl naposledy její manžel v pondělí okolo šestnácté hodiny na Malostranském náměstí, kdy za ním už nestihla nastoupit do tramvaje,“ uvedla v úterý pražská policejní mluvčí Iveta Martínková.

Když se její muž vrátil na zastávku zpět, jeho choť tam už nebyla. „Seniorka trpí Alzheimerovou chorobou, v důsledku čehož má také časté výpadky paměti. Navíc nerozumí česky a hovoří pouze německy a polsky,“ upozornila Martínková.

Stařenka na sobě měla v den zmizení černou halenku s barevným vzorem a černé kalhoty, přes rameno měla žlutou kabelku a na nohou černé tenisky. Měří 165 centimetrů.

Pokud někdo ženu spatří, má kontaktovat policisty na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám