Hlavní obsah

Mrtvý bezejmenný muž zamotal kriminalistům hlavu, žádají o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté již více než dva roky zjišťují totožnost neznámého muže, který zemřel v jedné z pražských nemocnic. Vystupoval totiž pod falešnými doklady a dopustil se několika trestných činů. Jediné indicie, které kriminalisté mají, jsou tři fotografie. Ve čtvrtek proto požádali o pomoc veřejnost.

Foto: Policie ČR

Neznámý muž, jehož totožnost policie zjišťuje

Článek

Celý příběh se začal odvíjet v říjnu roku 2012, kdy policisté kontrolovali muže bulharské národnosti, který byl ale podle evidence mrtvý. Následovalo vyšetřování, kdy kriminalisté požádali o pomoc také bulharské kolegy. Ti si dali na čas a odpověď poslali o rok později.

Z té vyšlo najevo, že totožnost Bulhara, kterého policisté kontrolovali, je pravá. Vyvstaly tudíž další otázky, hlavně ta, proč je veden jako mrtvý.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Kriminalisté zjistili, že začátkem června roku 2012 byl v nemocnici hospitalizován muž, cizinec, který se prokázal doklady na stejné jméno jako výše uvedený kontrolovaný muž. Ten však po několika dnech v nemocnici zemřel, a tak mu byl na jméno uvedené v dokladech vystaven úmrtní list,“ popsala další průběh případu mluvčí policie Iveta Martínková.

Tělo bylo zpopelněno 

Expertízy následně potvrdily, že doklady, kterými se zemřelý muž prokázal, byly falešné. Detektivové tak zodpověděli jednu otázku „záhadného“ případu. Neznámý mrtvý muž se ovšem na území ČR dopustil několika trestných činů včetně podvodů, čímž poškodil majitele dokladů, a proto by kriminalisté rádi znali jeho jméno.

Foto: Policie ČR

Fotografie ženy a dívky, které měl mrtvý u sebe.

Práci jim komplikuje fakt, že muž byl zpopelněn a pohřben, a tak nemají žádné biologické vzorky.

„V současné chvíli disponují pouze jednou fotografií s jeho podobou. V osobních věcech zemřelého policisté navíc nalezli další dvě fotografie, ženy a dívky, které by také mohly přispět k objasnění celého případu. Jediné, co se k mrtvému podařilo zjistit, je to, že hovořil špatně česky s cizím přízvukem,“ doplnila Martínková.

Zároveň požádala veřejnost o spolupráci. Linka 158 přijme jakékoliv informace o třech osobách, které jsou na fotografiích.

Reklama

Výběr článků

Načítám