Hlavní obsah

Za vraždu družky v Bílině dostal muž 15 let vězení

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za vraždu své družky v Bílině má 36letý Milan Oračko podle Krajského soudu v Ústí nad Labem strávit ve vězení 15 let. Podle soudu zasadil 34leté ženě loni v květnu v bytě na sídlišti tři bodné rány, žena po nich vykrvácela.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Milan Oračko u předchozího jednání Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Oračko vinu od začátku popíral, vynesení verdiktu se neúčastnil. Rozsudek není pravomocný, Oračkův advokát proti němu podal odvolání, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Vražda se stala loni 17. května večer v bytě na bílinském sídlišti, kde Oračko a oběť společně žili. „Po předchozí hádce, při které došlo k poškození vybavení bytu v obývacím pokoji a kuchyni, opakovaně, v úmyslu usmrtit, bodl poškozenou jednostranně broušeným ostrým nástrojem, zřejmě nožem,“ řekla předsedkyně senátu Kamila Krejcarová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Otec zavražděné u soudu ukazuje její fotografii.

Žena měla tři bodné rány, jedna z nich zasáhla plicní tepnu a srdce. Po příjezdu záchranářů již byla mrtvá. Záchranářům byla událost hlášená jako sebevražda, až pitva potvrdila násilnou smrt. Oračko se hájil, že si žena zranění způsobila sama a že by rozhodně družce neublížil. Podle soudu to ale bylo jednoznačně vyvráceno.

„Je nemožné, aby se sama třikrát bodla, navíc takovou silou, že by poškodila i hrudní kost,“ uvedla Krejcarová.

Soužití nebylo idylické

Oračko, pro kterého policie po obvinění nenavrhla vazbu, byl také obžalován z krádeže. Oběti měl prý dva dny po činu sebrat z její peněženky v bytě 7300 korun. Podle dřívější výpovědi Oračka s ním v bytě byly jeho příbuzné, které peníze musely sebrat. Že by peníze sebral Oračko, se prokázat nepodařilo, soud ho proto obvinění z krádeže zprostil.

Soužití dvojice zřejmě idylické nebylo, podle výpovědí sousedů se velmi často hádali a popíjeli alkohol. Z jejich bytu byl prý slyšet křik a práskání dveří.

Prudká hádka se rozpoutala podle svědků i osudný večer. Jedna ze svědkyň již dříve vypověděla, že pootevřenými dveřmi v bytě viděla zavražděnou s nožem zabodnutým v hrudníku. Po příjezdu záchranářů ale nůž již v těle nebyl.

Jednání soudu sledovala početná rodina oběti, případ vyvolal velké emoce v Novém Boru, odkud žena pocházela. „Zdá se mi, že je to za vraždu málo,“ řekl Právu k výši trestu otec zavražděné dívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám