Hlavní obsah

Německý senior uháněl po D8 v protisměru téměř 20 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Osobní auto se řítilo v noci na středu kolem půl jedné po dálnici D8 směrem do Prahy, ovšem v rychlém pruhu, kterým se běžně jezdí do Ústí nad Labem. Policisté, kteří záhy dostali informaci o nebezpečném vozidle na tísňové lince, řidiče zastavili na prvním kilometru dálnice ve směru z Prahy. Ujel téměř 20 kilometrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Německý senior uháněl po dálnici D8 v protisměruVideo: Novinky

 
Článek

Kromě dálničních policistů u případu zasahovala také pohotovostní motorizovaná jednotka z Prahy, která nakonec hazardéra zadržela. Když policejní auta vyjela v rychlém pruhu směrem na Ústí, v tomtéž pruhu se splašený Volkswagen Golf řítil přímo proti nim.

Policisté zjistili, že auto s německou registrační značkou řídil 84letý německý senior. Auto mělo navíc nabouranou přední část, na dálnici se ale jiné nabourané auto nenašlo, není proto jasné, kde a jak k nehodě došlo.

„Řidič špatně najel na dálnici na exitu Nová Ves, policisté ho zadrželi až v katastru obce Zdiby. Nyní je v cele. Případ je vyšetřován pro podezření z trestného činu obecného ohrožení, za který muži hrozí až pět let vězení. Právní kvalifikace se ale může změnit,“ řekl Novinkám mluvčí policie Václav Tichý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám