Hlavní obsah

Recidivista v Karviné přepadával bezdomovce, policie ho dopadla

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Z přepadávání bezdomovců obvinila policie v minulých dnech sedmatřicetiletého muže z Karviné. V minulosti byl sedmkrát trestán, z toho dvakrát pro různé loupeže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí policie Zlatuše Viačková. Muž podle ní před dvěma týdny v městské části Nové Město donutil 59letého muže, aby mu dal peníze.

„Okradený muž sám žije na pokraji bídy. Násilník svou oběť překvapil u kontejneru a chtěl 100 korun v hotovosti. Vyhrožoval, že pokud peníze nedostane, muže zbije,“ uvedla mluvčí.

Přepadl muže, který šel do noclehárny

Další loupeže se měl recidivista dopustit minulé úterý, kdy v Karviné-Starém Městě ve večerních hodinách nevybíravě žádal po dvaašedesátiletém muži peníze v době, kdy čekal na vstup do noclehárny. „Násilník opět vyhrožoval tím, že pokud peníze nedostane, muže zbije. Takto si vynutil sto korun,“ uvedla mluvčí.

Na stejného muže si počkal i následující den ráno a donutil ho opět k vydání stejné částky. „To už na neomaleného násilníka bylo vyhlášeno pátrání i s jeho popisem. Zadržen byl poblíž karvinského vlakového nádraží,“ dodala Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám