Hlavní obsah

Policejní Kobra zadržela na Karlovarsku dva lidi kvůli dovozu topného oleje a nafty

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dvě osoby byly v úterý zadrženy v Novém Kostele na Chebsku při zásahu karlovarského policejního týmu Kobra. Policie zasahuje kvůli podezření z daňových úniků při dovozu topného oleje a nafty z Německa.

Foto: Koláž Novinky.cz s použitím tým Kobra

Logo vyšetřovacího týmu daňové Kobry

Článek

„Karlovarská Kobra zahájila realizaci případu pod krycím názvem HABU 1, kdy se jedná o podezření z daňových úniků při dovozu topného oleje a nafty ze SRN na území České republiky,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová, podle které se na případu účastní na padesát kriminalistů a policistů pořádkové služby a stejný počet celníků a úředníků finančního úřadu.

„Jsou u jednoho z místních podnikatelů zhruba od osmi od rána,“ uvedl starosta Nového Kostela Oto Teuber (nez.). Firma se zabývá mnoha činnostmi, například zemědělstvím, dopravou nebo truhlařinou. Podle informací Práva odebírali policejní specialisté z osobního vozidla Mercedes novokostelského podnikatele vzorky pohonných hmot.

Zásah probíhá kromě Nového Kostela podle informací Práva rovněž v Údrči na Karlovarsku a Lubech na Chebsku. „Policisté a celníci provádějí domovní prohlídky, prohlídky nebytových prostor a dále prohlídky vozidel. Vyšetřovatelé budou provádět prohlídky a další úkony v trestním řízení po celý dnešní den,“ uzavřela Týřová. „Prozatím byly zadrženy dvě osoby,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám