Hlavní obsah

Opilý traktorista v Kopřivnici zastavil vlak

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Jen málo chybělo v pondělí k tomu, aby se stala na železničním přejezdu v Kopřivnici na Novojičínsku vážná dopravní nehoda. Opilý šestapadesátiletý traktorista vjel na přejezd ve chvíli, kdy se k němu blížil rozjetý osobní vlak. Díky duchapřítomnosti strojvedoucího, který použil rychlobrzdu, se podařilo tragédii zabránit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. Událost se stala krátce před desátou hodinou dopoledne. „Opilý řidič traktoru nerespektoval dopravní železniční signalizaci červeně svítících semaforů a se svým traktorem s připojenou vlečkou najel na kolejiště,“ uvedl mluvčí.

Strojvedoucí, který se blížil k přejezdu s osobním vlakem, zatáhl za rychlobrzdu a střetu na poslední chvíli zabránil. „Ve vlaku jedoucím ve směru z Veřovic do Studénky bylo v danou chvíli zhruba 25 cestujících,“ dodal mluvčí.

Policisté opilého traktoristu zadrželi. „Po pozitivní dechové zkoušce vykazující hodnoty převyšující jedno a půl promile mu zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nezodpovědný traktorista je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám