Hlavní obsah

Opilý řidič uháněl s kamiónem po dálnici D5 v protisměru

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Opilý řidič kamiónu vyděsil v noci na pátek řidiče na dálnici D5 ve směru na Prahu. S několikatunovým kolosem se hnal v protisměru v levém jízdním pruhu. Hlídku, která ho zastavovala, navíc málem přehlédl. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O kamiónu v protisměru dostala policie po druhé hodině ranní asi deset hlášení. „Přibližně na 20. kilometru nás informovala tabule o autě v protisměru. My jsme jeli v pravém a čekali, kde se objeví. To, že pojede v levém pruhu min. 80 km/hod., nás hodně překvapilo a bylo to přibližně na 18.–17. km co jsme ho minuli. Rozumný člověk by nejel jako blázen, když už se dostane do protisměru,“ napsal Novinkám řidič, který kamión potkal.

Policisté uzavřeli dálnici od 10. kilometru do 35. kilometru a na místo okamžitě vyjelo několik hlídek, které se rumunského řidiče snažily zastavit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Byla tma jako v pytli a on svítil dálkovými. V první moment jsme volali na 158, ať toho blázna co nejrychleji zastaví. Provoz moc hustý nebyl, ale i tak kdokoli z těch, kteří v tu chvíli na dálnici jeli, byl v ohrožení,“ popsal čtenář.

Osm let ve vězení

„Zastavit se ho na poslední chvíli podařilo na 34. kilometru. Policisty navíc málem přehlédl. Při dechové zkoušce pak nadýchal 2,42 promile alkoholu. Byla mu také odebrána krev. Jednačtyřicetiletý muž najel na dálnici v protisměru pravděpodobně na exitu Loděnice,“ řekla Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Podle ní navíc muž nedodržoval povinné přestávky, za což mu byla uložena 100tisícová kauce, aby se nevyhýbal správnímu řízení.

Muž nyní střízliví v policejní cele. Kriminalisté ho podezírají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale v úvahu připadá také podezření z trestného činu obecného ohrožení, za který by mu hrozilo až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám