Hlavní obsah

Nové stopy v případu mrtvého novorozence: Obrázek velryby a DNA příbuzné

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté v souvislosti s vraždou novorozence, kterého našel kolemjdoucí v popelnici v srpnu 2014, žádají opět veřejnost o pomoc. Domnívají se, že o vraždě ví někdo další kromě dosud neznámé matky mrtvého dítěte. Přivedla je k tomu stopa DNA na tašce.

Foto: Policie ČR

Igelitová taška Dynamite

Článek

„Konkrétně se jednalo o DNA ženy, která je v příbuzenském poměru s rodičkou. Z výsledků porovnání vyplývá, že půjde buď o její dceru, nebo matku. Vzhledem k tomu je pravděpodobné, že o vraždě novorozence ví další osoba,“ informoval ve středu mluvčí policie Jan Daněk a dodal, že tento člověk nemusel být přítomný přímo usmrcení.

Kriminalisté do této chvíle prověřili 500 vzorků DNA, výsledky ovšem nepřinesly žádné výsledky. Dosud se nepodařilo vypátrat ani matku dítěte.

Foto: Policie ČR

Policie hledá i majitele tohoto obrázku

Daněk zároveň připomněl, že novorozenec byl nalezen v igelitové tašce obchodu Dynamite, který ale nemá zastoupení v ČR ani v Evropě. „Podle vyjádření vedení firmy nejsou tyto tašky zasílány ani při objednání zboží přes internet,“ konstatoval mluvčí.

Obrázek s velrybou

Zmínil rovněž, že v popelnici vedle tašky s dítětem ležel obrázek s velrybou. Vyšetřovatelé by proto potřebovali mluvit s člověkem, který ho tam vyhodil.

Foto: Policie ČR

Igelitová taška Dynamite

„Jestliže máte jakékoliv informace k případu, prosím kontaktujte linku 158. Samozřejmostí je zachování absolutní anonymity případného oznamovatele nebo svědka,“ shrnul mluvčí policistů.

Mrtvého chlapečka našel kolemjdoucí v popelnici 4. srpna ráno v Praze 10 v Průběžné ulici. Byl starý několik hodin, když ho někdo hlavou utloukl o zeď. Kriminalisté již dříve uvedli, že dítě přišlo na svět domácím porodem, mluvili s více než tisícovkou lidí a vyslechli i několik těhotných žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám