Hlavní obsah

Majitelka cestovky podvedla desítky lidí, dostala podmínku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Okresní soud v Blansku potrestal v pondělí podnikatelku Zuzanu Sebri za podvod a neoprávněné podnikání tříletou podmínkou s odkladem na pět let. Ačkoli neměla licenci, organizovala a prodávala zájezdy. Neměla přitom ani zaplacené pojištění. Peníze vybrané na zájezdy si nakonec nechala a klienti místo koupání u moře zůstali doma. Žena také musí podvedeným lidem zaplatit téměř milión korun.

Majitelka cestovky a advokát se vyjadřují k rozhodnutí souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Od roku 2010 do 2012 s počátečním podvodným úmyslem s cílem vylákat finanční prostředky se vydávala za držitelku koncese potřebné pro provozování cestovní kanceláře. Věděla, že není oprávněna nabízet zájezdy a nebyla ani pojištěná, přesto zájezdy organizovala,“ konstatovala předsedkyně senátu Helena Frantalová.

Žena, která má podle státního zástupce už pět záznamů v trestním rejstříku, inkasovala od klientů desetitisícové platby za dovolené, ale když se měl zájezd uskutečnit, klientům řekla, že v cílové destinaci je povodeň nebo jiný problém. K následnému vracení peněz se pak neměla. Mezi desítkami podvedených klientů byli například senioři z Rožnova pod Radhoštěm nebo obyvatelé obce Petrovice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Klienti jako rukojmí 

„Postupně se dostala do hlubokých finančních problémů a nebyla schopna dostát svým závazkům. Lidé nemohli být zhojeni ani z pojištění. Předtím vybrané částky si ponechala pro vlastní potřebu. Pokud bychom poslali obžalovanou do vězení, ztratila by zaměstnání a také motivaci k tomu, aby se s poškozenými vyrovnala,“ dodala soudkyně.

Podnikatelka neplnila některé své závazky ani vůči dopravci, který její klienty vozil k moři. Podle některých zpráv si dokonce při jednom zájezdu řidiči autobusu vzali klienty jako rukojmí, v Chorvatsku jim odmítli vydat zavazadla, aby podnikatelku donutili zaplatit jim dlužnou částku.

Sama Sebri se odmítla k verdiktu vyjádřit s tím, že ji média poškodila už dost a kvůli nim prý její podnikání zkrachovalo. Případ ještě není u konce, státní zástupce se proti verdiktu na místě odvolal s tím, že pro ženu chce trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám