Hlavní obsah

Opilec havaroval na Olomoucku, jeho spolujezdkyně utrpěla těžké zranění

Právo, mhr

Alkohol hrál hlavní roli při dopravní nehodě, k níž došlo v sobotu večer na silnici třetí třídy mezi obcemi Grygov a Blatec na Olomoucku. Opilý jedenadvacetiletý řidič havaroval, jeho osmnáctiletá spolujezdkyně utrpěla těžké zranění, on sám vyvázl z nehody s lehkým zraněním. Oba skončili v nemocnici.

Foto: Právo

Opilý jedenadvacetiletý řidič úplně zdemoloval auto.

Článek

Nehoda se stala kolem 20. hodiny.

„Řidič osobního vozidla Honda, který jel ve směru od Grygova, dostal na mokré vozovce smyk. Vyjel mimo komunikaci do pole, kde poškodil dva mladé stromky a s vozidlem se převrátil přes střechu,“ popsala Právu v neděli nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Došlo podle ní ke zranění řidiče a jeho spolujezdkyně. Oba byli převezeni na vyšetření do olomoucké nemocnice. „Podle prvotní lékařské zprávy utrpěl řidič lehké zranění. Jeho spolujezdkyně utrpěla těžké zranění se zatím přesně neustanovenou dobou léčení,“ uvedla mluvčí.

Při první dechové zkoušce naměřili policisté u řidiče1,72 promile alkoholu, při opakované pak 1,61 promile.

„Na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 62 000 korun,“ dodala Urbánková.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám