Hlavní obsah

Řidič ujížděl před policisty a havaroval, nehodu nepřežil

Policisté v noci na neděli pronásledovali na Českolipsku řidiče, který nereagoval na výzvy k zastavení. Muž následně ve velké rychlosti nezvládl řízení a havaroval mezi obcemi Jezvé a Horní Police. Při nehodě utrpěl zranění, jimž na místě podlehl. O události informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce před půlnocí. Rychle jedoucího Volkswagenu Golf si všimla motorizovaná policejní hlídka ve Stružnici.

"Policisté zapnuli výstražná světla a začali jej pronásledovat. Řidič jel ale tak vysokou rychlostí, že mezi ním a policejním vozem byl zhruba 300 metrů odstup. Následně ho policisté ztratili úplně z dohledu, nicméně za ním pokračovali dál. Auto pak našli havarované. Řidič byl nalezen mimo vozidlo, bez známek života," řekla mluvčí.

Řidič zřejmě nebyl připoutaný

Podle vyšetřování na místě havárie vyjel řidič pravděpodobně v důsledku vysoké rychlosti mimo vozovku. Auto porazilo směrový sloupek, oplocení u dvou domů a pokračovalo v jízdě silničním příkopem. Následně se několikrát přetočilo přes střechu a zůstalo stát v pravém jízdním pruhu na vozovce.

"Řidič zřejmě nebyl připoután, neboť byl z vozu katapultován a nalezen na opačné straně v silničním příkopu, několik metrů od vozu," dodala Suchánková. Přesnou příčinu smrti muže určí soudní pitva. "Provedeny budou i toxikologické rozbory, jejichž výsledky potvrdí či vyvrátí, zda pil muž před jízdou alkohol," dodala mluvčí.

Policie v Libereckém kraji od sobotního rána vyšetřuje ještě jednu vážnou dopravní nehodu. Mezi Lomnicí nad Popelkou a Rváčovem na Semilsku srazil třiatřicetiletý řidič citroenu devětačtyřicetiletého chodce, který byl s vážným poraněním hlavy převezen na traumatologii do liberecké nemocnice. Řidič měl v dechu skoro dvě promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám