Hlavní obsah

Tým Kobra odhalil daňový únik za 330 miliónů

• Aktualizováno

Speciální policejní útvar Kobra odkryl ve Zlínském kraji daňový únik za asi 330 miliónů korun. Novinářům to v pátek řekli představitelé policie, finančního ředitelství a celníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie proti daňovým podvodníkům Video: Finanční správa ČR

 
Článek

Trojice cizinců za účasti pěti Čechů a 19 společností sídlících převážně v Praze dovážela z Číny zejména textilní a průmyslové zboží, v několika případech také potraviny. Po proclení zboží na území ČR deklarovala jeho export na Slovensko a uplatnila nárok na odpočet daně. Zboží však ve skutečnosti šlo do jiných států.

"Česká republika byla pouze zemí, která byla určena k proclení, zde byly založeny účelové společnosti. Nicméně zboží bylo určeno na jiné trhy, především pro země EU. Česká republika byla jen branou nelegálního zboží do celé Evropy," uvedl Jiří Žežulka z generálního finančního ředitelství. Podle jeho slov šlo o největší zásah proti daňovým mafiím v Česku.

Stíhaným hrozí za účast na organizované zločinecké skupině a zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby až desetileté vězení. Čtyři z osmi stíhaných osob jsou ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám