Hlavní obsah

Muž, který se zapálil v Praze na Václavském náměstí, zemřel

Praha
Aktualizováno

Muž, který se v úterý před půlnocí zapálil na pražském Václavském náměstí, zemřel ve středu ve vinohradské nemocnici. Uvedl to mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek. Šestapadesátiletý muž byl hospitalizovaný na tamním popáleninovém centru a byl v kritickém stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Václavském náměstí se pokusil upálit mužVideo: Novinky

 
Článek

Muž měl rozsáhlé popáleniny po celém těle a zemřel ve středu kolem 19:00, uvedl mluvčí Matýsek.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan řekl, že šlo o pacienta Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, který se nevrátil z vycházky. Policisté případ vyšetřují.

"Dopustil se toho sám, nikdo mu nepomáhal," dodal. Kriminalisté v tašce popáleného muže našli i "písemnost s určitým vzkazem", uvedl Hulan. [celá zpráva]

Muž se polil hořlavinou nedaleko sochy svatého Václava a zapálil se. Mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová sdělila, že hasiči dali muži dýchat kyslík a předali jej záchranářům.

"Na místě byla ještě jedna popálená osoba," dodala Adamcová bez bližších podrobností. Podle tn.cz lehké popáleniny utrpěla dívka, která se muže snažila zachránit.

"Ten pán šel sám směrem od pomníku. Najednou se z něj stal asi tři metry vysoký plamen," cituje tn.cz svědka. Kolemjdoucí se muže snažili uhasit bundami, po chvíli přiběhl někdo s hasicím přístrojem. Muž byl podle svědků při vědomí, ale v šoku a neschopen slova.

Reklama

Výběr článků

Načítám