Hlavní obsah

Na Václavském náměstí se zapálil muž, lékaři mu zachraňují život

Praha
Aktualizováno

Krátce před úterní půlnocí se na Václavském náměstí v Praze pokusil upálit 56letý muž. U sochy svatého Václava se polil hořlavinou a zapálil. Silně popáleného muže odvezli záchranáři do vinohradské nemocnice v kritickém stavu. Původní informace, že po převozu zemřel, se nepotvrdila.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Václavském náměstí se pokusil upálit mužVideo: Novinky

 
Článek

O mužově úmrtí informovala ČTK na základě údajů z pražské záchranky, mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek to však popřel.

„Je stále hospitalizován na popáleninovém centru Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ řekl Novinkám Matýsek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Muž, který se pokusil upálit, je pacientem Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, který se nevrátil z vycházky, sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že policisté případ nadále vyšetřují.

„Dopustil se toho sám, nikdo mu nepomáhal. Kriminalisté zajistili tašku popáleného muže, která obsahovala rovněž písemnost s určitým vzkazem. Tuto písemnost nelze v žádném případě vnímat jako jednoznačný dopis na rozloučenou, nicméně její obsah určitým způsobem koresponduje s jednáním muže,“ upřesnil Hulan s tím, že vyšetřování pokračuje.

První pomoc poskytli kolemjdoucí 

Plameny se nejprve pokoušeli svými bundami uhasit kolemjdoucí lidé, po chvíli přiběhl někdo s hasicím přístrojem. V boji o mužův život pokračovali strážníci městské policie, kteří projížděli kolem. Přivolaní záchranáři poté poskytli muži první pomoc a převezli ho do nemocnice.

Mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová událost potvrdila, hasiči podle ní dali muži dýchat kyslík a předali jej záchranářům.

Muž zůstal podle svědků při vědomí, ale v šoku a neschopen slova.

Reklama

Výběr článků

Načítám