Hlavní obsah

Žena dva dny bezmocně ležela v bytě, strážníci se k ní dostali po laně oknem

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohunice

Devadesátiletá žena z Brna-Bohunic ležela bez možnosti pohybu dva dny ve svém bytě. Nedokázala reagovat na klepání a zvonění. Městští policisté se museli spustit po lanech z bytu souseda. O události informoval mluvčí brněnských městských policistů Jakub Ghanem.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana důchodkyně s použitím slaňovací technikyVideo: MP Brno

 
Článek

„Starší ženu z bytu o patro níž totiž postihly zdravotní komplikace a nebyla schopná sama dojít ke dveřím ani zareagovat na klepání a zvonění hlasitějším voláním. Vnuk, který k ní šel na návštěvu, tedy vůbec netušil, co se s devadesátiletou ženou děje, zda je doma a jestli vůbec žije,“ řekl Ghanem.

Odezvy se nedočkali ani městští policisté. Pomoci musel až soused, který pustil policisty do svého bytu. Ti se mohli poté spustit po lanech k paralyzované seniorce.

„Další hlídka mezitím zabezpečila na ulici tu část chodníku, kam následně při zákroku popadaly střepy z rozbitého okna,“ uvedl Ghanem.

Městští policisté se dostali k zesláblé ženě, která byla při vědomí a dokázala komunikovat. Sdělila jim, že bez pomoci ležela dva dny.

„Strážníci zavolali záchranáře, byt jim zevnitř otevřeli a sanitka důchodkyni převezla do nemocnice,“ ukončil Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám