Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat exposlance Aubrechta

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podali návrh na obžalobu bývalého poslance ČSSD Vlastimila Aubrechta, kterého stíhají za korupci. Uvedl to mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlastimil Aubrecht

Článek

Aubrechta detektivové viní z přijetí několikamiliónového úplatku za to, že v roce 2006 podle nich ovlivnil rozšíření průmyslové zóny Joseph na Mostecku. Aubrecht tehdy byl vládním zmocněncem pro severozápadní Čechy. Průmyslový areál Joseph se v té době rozšířil o 93 hektarů na celkových 280.

O obžalobě rozhodne podle Mf Dnes v příštích týdnech litoměřický státní zástupce Lukáš Borovička. Aubrechtovi hrozí za přijetí úplatku až osm let ve vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Někdejší poslanec od počátku jakoukoliv vinu popírá. „Nikdy jsem žádný úplatek nežádal a nikdy jsem žádný úplatek nepřevzal,“ řekl exposlanec před časem Právu a zdůraznil, že celé obvinění se opírá pouze o výpověď jedné jediné osoby s kriminální minulostí a úzkými vazbami na politické konkurenty.

Politická likvidace

„Považuji to za pokus o mou likvidaci na politickém poli. Jsem připraven očistit své jméno, neboť mě takové obvinění poškodilo lidsky, politicky i společensky,“ dodal.

Borovička však už dříve řekl, že stíhání bývalého poslance bylo podloženo výpověďmi více svědků a listinami.

Aubrecht byl ve vysoké politice od roku 1998, poslancem byl 12 let. Most zónu Joseph vybudoval v roce 2001. Proti výstavbě bojovali ekologové, kterým kromě emisí vadilo i znehodnocení jedné z nejkvalitnějších zemědělských půd. Zóna stála veřejné rozpočty nakonec kolem 700 miliónů korun, přibližně třetinu dalo město a dvě třetiny stát.

Reklama

Související témata:

Související články

Exposlance Aubrechta obvinili z braní úplatků

Obviněným z braní úplatků v souvislosti s rozšířením průmyslové zóny Joseph na Mostecku je bývalý poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht. Uvedla to v pondělí Česká...

Výběr článků

Načítám