Hlavní obsah

Policie zadržela chlípníka, který osahával dívku na pěší zóně

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Kriminalistům z horácké metropole se podařilo vystopovat muže, kterého ani pěší zóna plná lidí v polovině letošního srpna neodradila od osahávání nezletilého děvčete. Obviněný je ve vazbě zatím za jiné lumpárny a policie se obrací na rodiče dětí, aby se přihlásili, pokud se od svých dětí dozvěděli o podobném obtěžování. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zpráva o muži, který v pondělí po čtvrté hodině odpoledne na ulici Benešova přiklekl k děvčeti, čekajícímu před obchodem na tetu, a stáhnul jí legíny i se spodním prádlem, pobouřila jihlavskou veřejnost letos 18. srpna. Příbuzná dívky tehdy vyšla z prodejny vzápětí po incidentu a chlípník rychle zmizel. Jeho jednání však zachytily kamery a další důležité poznatky sdělili mužům zákona občané. Policistům se tak podařilo 36letého dosud soudně netrestaného muže dopadnout.

„Muže jsme zadrželi a umístili ho do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání,“ řekl kriminalista Radomír Němec. Poznamenal ale, že muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přečinu výtržnictví a zvlášť závažného zločinu loupeže. Není však vyloučeno, že se právní kvalifikace ještě změní: ve věci obtěžování nezletilé totiž stále ještě vyšetřování probíhá.

V místě bydliště obviněného byla provedena domovní prohlídka, při níž se zajistilo mimo jiné několik kusů dívčích kalhotek. Kriminalisté zjišťují další detaily k průběhu spáchaného činu, shromažďují důkazy a vyhodnocují zjištěné skutečnosti a získané informace.

„Obracíme se v této souvislosti na občany s žádostí o spolupráci. Z důvodu řádného a komplexního objasnění všech skutečností žádají rodiče, kteří se setkali nebo se od svých dětí dozvěděli, že byly děti obdobným způsobem obtěžovány, aby se přihlásili na tísňovou linku 158,“ vyzvala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám