Hlavní obsah

Panama vydala do Česka prvního odsouzeného, je jím Pavel Torma

Právo, ČTK, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Panama počátkem týdne vydala do České republiky devětačtyřicetiletého Pavla Tormu, který se v zemi skrýval před nástupem do vězení za rozsáhlé podvody. Je současně prvním odsouzeným, kterého země vydala do Česka.

Foto: Policie ČR

Pavel Torma

Článek

"Jelikož mezi Českou republikou a Panamou není uzavřena žádná mezinárodní smlouva o vydávání, povolily panamské orgány vydání Pavla Tormy na základě ujištění o vzájemnosti," uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě.

Pavel Torma byl v prosinci 2011 odsouzený senátem Krajského soudu ve Zlíně k sedmi letům nepodmíněně za podvody při prodeji automobilů dovážených z Ameriky. Od klientů vybral peníze, ale automobily ze zámoří nakonec nepřivezl. Tímto způsobem oklamal 21 svých zákazníků.

Nejednalo se však o první podvody, kterých by se Torma dopustil. Již v roce 2008 jej soud poslal za mříže na šest a půl roku za šestimiliónový podvod. Do vězení se však tento muž nikdy nedostal, bezprostředně po rozsudku zmizel z České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám