Hlavní obsah

Strážník chtěl řidiči doručit obsílku, ten ho zavřel v autobusu a odjel s ním

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kuriózní případ řešili strážníci městské policie, kteří chtěli v Přerově doručit obsílku od správního orgánu muži, který pracuje jako řidič městské hromadné dopravy. Přistihli ho na jedné zastávce. Jednoho z nich pak rozčílený řidič v autobusu zavřel a odjel s ním i s cestujícími, kteří v něm seděli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v neděli. „Během hlídkové činnosti se strážníci rozhodli doručit dodejku od správního orgánu muži, který pracuje jako řidič autobusu městské hromadné dopravy. Když jej hlídka kontaktovala a vyzvala k prokázání totožnosti, odmítl spolupracovat a uvedl, že doručenku nepřijme a ke správnímu orgánu se nedostaví,“ popsal Právu ve středu počátek případu Miroslav Komínek, zástupce ředitele Městské policie v Přerově.

Když podle něj strážníci muže opakovaně vyzvali k prokázání totožnosti, nereagoval a nastoupil do autobusu. Vzápětí uzavřel dveře autobusu a i se strážníkem uvnitř se rozjel směrem k další zastávce na své trase.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Na výzvy k zastavení nereagoval a odmítal nechat strážníka vystoupit. Teprve po další důrazné výzvě autobus zastavil,“ uvedl Komínek.

Předvedení na policejní služebnu se podle něj řidič vyhnul jen díky žádostem cestujících, kteří neměli s jeho extempore nic společného a nedostali by se na místo určení. „Za opakované neuposlechnutí výzvy úřední osoby bude řidič řešen ve správním řízení a hrozí mu vysoká pokuta,“ konstatoval Komínek.

V případě obsílky si řidič také příliš nepomohl. „Sice ji nepřevzal, ale je to bráno tak, jako by byl doručena,“ dodal zástupce ředitele přerovských strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám