Hlavní obsah

Kamión se převrátil na dodávku, jeden člověk nehodu nepřežil

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrtelné zranění utrpěl spolujezdec (59) z dodávky, na kterou se ve čtvrtek před 14. hodinou na Rychnovsku převrátil kamión. Nehoda se stala na hlavním silničním tahu z Hradce Králové do Ostravy na silnici první třídy za Rybnou nad Zdobnicí.

Foto: Hasičský sbor SR

Ilustrační foto

Článek

„V té bohužel zemřel spolujezdec, řidiče (46) se z vozu podařilo vyprostit až po 1,5 hodině. Na místo přistál i vrtulník a transportoval ho do hradecké nemocnice,“ potvrdila mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Dvaačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Volvo byl s lehčím zraněním sanitkou převezen do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

„Muž, uvězněný ve vozidle pod kamiónem, se záchranáři komunikoval. Ti mu přímo ve vraku zajistili žilní vstup, zavedli infuzi a podávali potřebné léky na tlumení bolesti. Po náročném vyproštění u muže přechodně nastala porucha vědomí. Zdravotníci jej proto uvedli do umělého spánku a napojili na přístrojové dýchání. Během nezbytného vyšetření lékař vyslovil podezření na vážná poranění pánve a dolní končetiny. Zároveň nemohl vyloučit možná vnitřní poranění,“ naznačil vážnost zranění řidiče mluvčí krajské záchranky v Hradci Králové Ivo Tomáš.

Silnice byla zcela uzavřená a dopravu policisté odkláněli ze Žamberka na Kameničnou a Slatinu a z Vamberka na Ústí nad Orlicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám